våra höstguidningar för 2021

 

älgsafari

Älgsafari

Häng med på en riktig älgsafari i Tivedens skogar. Vi börjar med middag vid brasan ute i naturen där du får lära dig mer om älgen. Därefter vandrar vi genom älgens favoritmiljöer ute på en myr och avslutar med safaritur!

 

LÄS MER


bäver

Bäversafari

Följ med och spana efter bäver på land eller från båt i Tiveden. I våra vatten lever den spännande bävern som med sina stora tänder kan fälla enorma träd.

 

LÄS MER


järpe

Järpe fotografering

Du har nu möjligheten att följa med Naturguide Tiveden på ett heldagsäventyr för att uppleva järpe och dess hemvist - någonstans i Tivedens naturskogar! I den fina naturskogen lever den vackra och många gånger anonyma järpen bland dråg, bäckar och gransumpskogar.

LÄS MER


kronhjort

Kronhjortsafari

På hösten brunstar de magnifika kronhjortarna utanför Hasselfors. I skymningen på höstkvällarna spanar vi efter flockar av kronhjortar såväl som mäktiga och ståtliga tjurar. I mörkret låter de högljudda och brunstande kronhjortarna som brölande monster!

 

LÄS MER


varg

Vargsafari

Följ med Naturguide Tiveden ut för att få chansen att uppleva vargarna yla i Tivedsvargarnas revir! Vi far ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Vi letar efter spår, spillning och kanske hittar vi ett byte som vargarna slagit.

 

LÄS MER


flyiny-bird

Tranafton

Vid Hasselfors ligger en av Mellansveriges största myrar Skagershultmossen och sjön Teen. På höstkvällar i skymningen kommer tusen och åter tusen tranor för att övernatta på myren eller i sjön. I stora formationer kommer de in från öster trumpetandes som om för att önska oss farväl.

 

LÄS MER